Nova knjiga Maše Rebić


Izdavačka kuća Dereta upravo je objavila knjigu Krug dvojke srpske književnice Maše Rebić.

O knjizi: Jednog jutra u Beogradu, Eva, mlada glumica, priprema se za premijeru svoje prve predstave u pozorištu, u kojoj ima glavnu ulogu. U isto vreme, Glorija, prvakinja tog pozorišta, koja je na zalasku karijere, ne može da se pomiri sa činjenicom da stari i da postoji neko ko može da je zameni u predstavi koja ju je proslavila. Njen sin Viktor, zgodni konobar, zaljubljen je u Evu, ne znajući o njoj ništa, a ponajmanje da baš ona zamenjuje njegovu majku u toj kultnoj predstavi. Tu je i Olga, bivša narkomanka i alkoholičarka, koja povremeno radi kao prostitutka i koja se tog jutra sprema da ode u obilazak centra grada, koji mnogo voli. Tokom obilaska, ona ugleda Radeta, svetski cenjenog vajara, koji tog istog jutra mahnito ide gradom, držeći u rukama skulpturu devojčice o koju se otimaju kolekcionari. „Devojčica“ je njegovo remek-delo, a on ne želi da je proda ni po koju cenu…

Pet potpuno različitih ljudi sreću se sasvim slučajno, i događaji koje niko nije očekivao počinju da se obrušavaju na sve njih, menjajući im živote za samo jedan dan. Ili, možda, u tom krugu dvojke i nije baš sve slučajno?

O autorki: Maša Rebić rođena je 22. januara 1975. u Beogradu. Na književnoj sceni Srbije je od 2005. godine, kada je objavila svoj prvi roman, Sponzoruše, koji je odmah postao bestseler i za kratko vreme bio prodat u preko 100 hiljada primeraka. Nakon njega, usledili su romani Devojke iz kraja, Cvet mog života i Još samo ovaj put, kao i zbirka priča Ludorije, štikle i stvaran život. Članica je UKS-a. Pisala je kolumne za mnoge domaće magazine, a objavila je i nekoliko knjiga pod pseudonimom. Živi s porodicom u Beogradu, izvan kruga dvojke.