Promocija romana“Sladoledžija”


U četvrtak, 07. novembra sa početkom u 18.30 časova u klubu Berlin Monroe (Cetinjska 15) biće održana promocija romana Sladoledžija Katri Lipson.

Priča romana smeštena je u Čehoslovačku neposredno nakon završetka Drugog svetskog rata. Temperamentni umetnički direktor i dvoje glumaca rade na filmu po imenu Sladoledžija o muškarcu i ženi koji su prisiljeni da se u malom selu sakriju od nacista, pretvarajući se da su muž i žena. Glumci koji igraju svoje uloge nikada ne znaju šta će se dalje dogoditi – reditelj čuva zaplet kao tajnu. Glumci gotovo neprimetno postaju opsednuti svojim ulogama, a istorija kao da se ponavlja… Lipson vešto dovodi identitet u pitanje na mnogim nivoima, ali glavno pitanje je uvek: ko smo mi u stvari i zašto delamo? Nesvakidašnja imaginacija i izazovna kompozicija Sladoledžiju čine ne samo socio-političkim svedočanstvom jednog doba, već i romanom koji je provokativna, intrigantna celina koja će udovoljiti čitaocima najrazličitijih interesovanja i pobuda.

Katri Lipson (1965) je finska autorka koja je studirala medicinu na Univerzitetu u Upsali. Radila je kao lekar u Skandinaviji i Africi. Njen prvi roman Kosmonaut (2008) ušao je u uži izbor za nagradu Finskaia 2008. godine i osvojio je nagradu za debitantsku knjigu godine Helsingin Sanomat iste godine. Njen drugi roman, Sladoledžija (2012), osvojio je Nagradu Evropske unije za književnost 2013. godine i preveden je na više od deset jezika.

Na promociji će učestvovati Ana Isaković, dramaturškinja, i Jelena Nidžović, urednica izdanja.

Knjigu ćete moći da nabavite po promotivnoj ceni.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Priče misterije i magije" Ota Oltvanjija