Knjige na dlanu za samo 149 dinara


Tragajući za preostalim sniženim zalihama hrane ili komadima garderobe, navika većine od nas je da „pretresemo“ rafove supermarketa, ofingere butika ili police parfimerija. A šta je sa knjigama? Da bi kupili povoljnije knjige obično čekamo sajam knjiga ili eventualno noći kupovina. Da li znate da na online knjižari www.knjigenadlanu.com postoji stalna akcija i da možete kupiti knjigu za samo 149 dinara? Hajde da pretražimo „police“ ove knjižare i nađemo nešto zanimljivo…

Nobelovci, klasici, antologije svetske književnosti, dečje knjige…

Online knjižara “Knjige na dlanu” je izabrala za vas, a vi izaberite za sebe i to samo za 149 dinara. O izboru knjiga kao i o ukusuma ne treba raspravljati. Kao što je američki pisac i kritičar Edmund Vilson rekao: „Dve različite osobe nikada, zapravo, ne čitaju istu knjigu“. Prvi naslov koji biram za sebe je „Čarobnjak iz Oza“ L. Frenk Bauma, čiju sam ekranizovanu verziju gledala kao dete. Moderna bajka koja me na kratko vraća u detinjstvo i simbolično prikazuje avanture koje je devojčica Doroti prošla u čarobnoj zemlji Oz. Drugi naslov koji otkrivam i biram je „Dete svih naroda“ indonežanskog autora Ananta Toera. Ovo delo pripada antologiji svetske književnosti, a je reč o borbi jednog dečaka u Indoneziji za svoja prava i prava naroda u svojoj zemlji, koja je okuprana nepravdom evropskog režima. Knut Hamsun, norveški nobelovac  i njegovo delo „Pan“,  koje je jedno od najvećih ljubavnih romana u svetskoj literaturi je treća knjiga koja mi je zapala sa oko i koju rado biram.

Šta kaže matematika i vaš novčanik?

Dodala sam i korpu tri naslova i poručila. Moj račun za sve tri knjige sa troškovima dostave je 647 dinara. Uštedela sam 1211 dinara nego da sam kupila iste naslove na drugim mestima po regularnim cenama. Ukupna vrednost cele porudžbine sa troškovima dostave je niža od cene druge po redu knjige, kada bih je kupila po regularnoj ceni. Poređenja možemo praviti na razne načine, koja bi nas uverila koliko smo novca uštedeli i za šta možemo još utrošiti ušteđeni novac. Kada vam se čita neka nova knjiga ili želite da obradujete nekog lepom pošiljkom, a pri tome imate ograničen budžet, jedno od rešenja može biti ponuda online knižare.

PROČITAJTE I OVO:  Ričard Metison - pisac koji je "krstio" Spilberga i Kinga

Nije važno koliko knjiga košta

Čitanje nam donose brojne benefite – upoznajemo različite književne likove i njihove životne priče, iskušenja koja prolaze mogu nas ojačati i pomoći da prevazićemo prepreke u sopstvenom životu. Ukoliko su u pitanju istorijski romani, upoznajemo se sa istorijskim okolnostima i na taj način bolje razumemo sadašnjost. Knjige nam rađaju ideje, vraćaju nas u detinjstvo, ulepšavaju stanove, prekraćuju vreme na putu do posla. Svakako je i lep poklon za drage osobe, a deci pokušavamo da usadimo naviku za čitanjem od ranog detinjstva. Nedostatak novca i vremena ne bi trebao biti izgovor da sebi i svojim najmilijima ne priuštimo par knjiga godišnje. Najstarija štampana knjiga je Biblija, koja je izašla iz štamparije Johana Gutenberga, danas vredi čak 30 miliona dolara. A medju najjeftinijim knjigama na svetu je svakako neka od knjiga iz akcijske ponude online knjižare Knjige Na Dlanu koju možete kupiti za samo 149 dinara.

Džim Ron, američki biznismen, pisac i motivacioni govorinik je rekao sledeće o knjizi i njenoj ceni: „Nije stvar u tome koliko knjiga košta. Stvar je u tome koliko tebe košta da je ne pročitaš.“