Tribina “Alan Ford – Prvih pedeset godina”


U četvrtak, 06. juna sa početkom u 19 časova u Maloj sali Doma kulture Studentski grad biće održana tribina Alan Ford – Prvih pedeset godina.

Na tribini će biti reči o fenomenu Alana Forda na ex-Yu prostorima, ko je Alan Ford u životima svih nas? Prepoznajemo li se mi u njemu i društvu u kome živimo, šta je on nama i da li je izgubio svoj identitet posle 50. godina? Da li je prvobitna zamisao autora izgubila suštinu stripa u novom veku i može li se satira onog vremena projektovati na današnjicu… O tome i o drugim temama vezano za strip Alan Ford razgovaraće:

Lazar Džamić, autor knjige Cvećarnica u kući cveća, Pavle Zelić, autor stripa Lana Tafi – strip o falsifikovanim lekovima, Rok Galvan kolekcionar stripa iz Ljubljane, Jasen Kundalić, urednik Alan Forda iz izdavačke kuće Color Media International, Gani Sunduri, direktor i organizator međunarodnog stripa i karikature u Prizrenu, Mario Reljanović, kolekcionar i moderator, Marjan Matić, autor projekta Pedeset godina Alan Forda, organizator i moderator.


PROČITAJTE I OVO:  „Suđenje Jevremovo“: Priča o banatskom Titaniku