OTKAZANO: Promocija knjige “Uvođenje u posao” Dragoslava Mihailovića


Promocija knjige „Uvođenje u posao“ Dragoslava Mihailovića, koja je trebalo da se održi danas od 19.30 u Velikoj sali pozorišta Atelje 212, otkazana je.

 

Novi termin biće naknadno objavljen.

Promocija knjige „Uvođenje u posao“ Dragoslava Mihailovića, u okviru Beogradskog letnjeg festivala – BELEF, biće održana u ponedeljak 5. jula u 19.30 na velikoj sceni Ateljea 212.

O ovoj knjizi drama, pored autora, govoriće i pisci Ivana Dimić, Vladeta Janković i Dušan Kovačević, reditelj Boban Skerlić i teatrolog dr Jelena Perić. Moderator je teatrolog Aleksandar Saša Milosavljević.

Drame Dragoslava Mihailovića nastale su kao svojevrstan produžetak njegovih proznih dela i zamisli, počev od komada „Kad su cvetale tikve“ 1969. po istoimenom romanu (predstava je bila devet godina zabranjena kao „informbirovski politički pamflet“), do drama „Uvođenje u posao“ 1981, „Protuve piju čaj“ 1993. i „Skupljač“ 2011.

Neke njegove književne adaptacije za pozorište imale su veći društveni uticaj nego sama književna dela na osnovu kojih su nastale. Drama „Kad su cvetale tikve“ doživela je veliki broj pozorišnih, filmskih i TV adaptacija pošto je zabrana ukinuta, upravo zahvaljujući višeznačnosti Mihailovićevog oporo realističkog, gotovo brutalističkog komada, činjenici da on sadrži zrele političke, socijalne, melodramske, kao i poetske nivoe značenja, donoseći mnoštvo i danas aktuelnih, savremenih i univerzalnih tema.

Ulaz na promociju je besplatan. Karte se mogu preuzeti na biletarnici Ateljea 212.

*Broj mesta je ograničen.


PROČITAJTE I OVO:  Marojević u Meksiku