Promocija knjige “Srbija opisana kućama” Nenada Novaka Stefanovića


Posle „Vodiča kroz ljubavnu istoriju Beograda“ i „Beograda kroz ključaonice 100 kuća“, pred čitaocima je nova knjiga Nenada Novaka Stefanovića „Srbija opisana kućama“, treća iz ovog specifičnog serijala, koja se na interesantan i nesvakidašnji način bavi arhitekturom, istorijom i ljudskim sudbinama.

Promocija knjige zakazana je za četvrtak, 23. novembar u 18 sati, a održaće se u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

O knjizi će, pored autora, govoriti Bojan Kovačević, arhitekta, dr Zoran Janjetović, istoričar, i Dubravka Dragović Šehović, urednica.

PROČITAJTE I OVO:  Bizaran poslovni poduhvat autora knjige "Robinzon Kruso"
PROČITAJTE I OVO:  Potrošio 116.000 dolara kako bi otvorio knjižaru na vrhu brda

„Srbija opisana kućama“, kao treći deo trilogije o kućama, sveobuhvatniji je, ne samo po tome što nas autor vodi izvan prestonice, u Čačak, Kruševac, Niš, Leskovac, Vršac, Sombor i na Kosovo i Metohiju – Novo Brdo, već i po vremenskom rasponu: „Pokušao sam da ispričam šta se sve dešavalo na ovom našem srpskom tlu odvajkada. Otuda je podnaslov ’Od Lepenskog vira do Bloka 23’, prve kuće i poslednji izdanci brutalizma“, kaže autor.

Knjiga je podeljena u 44 segmenta, epohe; opisane su 44 kuće koje postoje, te je ova knjiga i pouzdan vodič kroz Srbiju jer podaci nisu fikcija: „Iz nje može dosta toga da se nauči, kao što sam i ja naučio o svojoj zemlji. Zaista, nije fraza kad se kaže ’Upoznaj svoju zemlju da bi je više voleo’. Prokrstario sam Srbijom, svaku kuću dodirnuo i prošao sam kroz arhive i porodična predanja. Pred čitaocem je otvoren čitav novi svet iz komšiluka.“