Promocija knjige “Sidro na dnu noći” Milana Dabovića


Promocija knjige „Sidro na dnu noći“ Milana Dabovića biće održana u četvrtak 14. marta u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC u 18 sati.

O ovoj knjizi će, pored autora, govoriti i prof. dr Zorana Opačić, istoričarka književnosti, i Zoran Penevski, pisac i urednik izdanja.

U najboljoj tradiciji Igora Kolarova i Mike Antića, „Sidro na dnu noći“ je emotivna i lirska priča o traganju za ljubavlju i razumevanjem.

Devojčica Pauna sa svojim dedom pokušava da razume svet oko sebe: zašto je otac napustio nju i njenu majku, zašto se drugarice tako ponašaju prema njoj. Dala je sve od sebe: ponašala se pristojno, sređivala ormare i svoju sobu, čak je i popravila ocene do polugodišta. Ali njen otac je i dalje bio tužan kad bi dolazio. Izgledao joj je kao mašinovođa koji gleda u voz koji polako obrasta u travu. Kad je polugodište došlo, njeni roditelji su zaboravili na roditeljski. Pauna je ostavila knjižicu na stolu, gotovo sa svim peticama, ali je oni nisu ni primetili.

Milan Dabović je rođen 1992. u Ivanjici. Završio je Učiteljski fakultet u Beogradu i radi kao učitelj. Izdao je tri zbirke pesama: „Zalazak“ (2013), „Na raskršću“ (2014) i „Mimohod“ (2019). „Sidro na dnu noći“ je njegov prvi roman.