Promocija knjige „Nacionalistička geografija“


Zabavna, iskrena, dinamična i duhovita zbirka putopisa „Nacionalistička geografija“ Dragutina Minića Karla, našeg poznatog satiričara, začinjena originalnim ilustracijama Špire Radulovića, upoznaje nas ne toliko sa zemljama u koje ćemo možda putovati, koliko o nama i našem temperamentu i mentalitetu stanovnika zemalja koje je Karlo posetio.

Promocija knjige zakazana je za utorak, 9. jul u 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC. Osim autora, o knjizi će govoriti: Ljubivoje Ršumović, pisac, Aleksandar Čotrić, satiričar i pisac, Dubravka Dragović Šehović, urednica, i dr Špiro Radulović, ilustrator.

PROČITAJTE I OVO:  Haruki Murakami je novom knjigom dotakao dno: „Grad i njegove nestalne zidine“ nije loša, već očajna
PROČITAJTE I OVO:  Željko Obrenović: "Terapijsko pisanje je velika i jako priznata nauka"

„Svako putovanje je jedna priča, a niz putovanja po celom svetu knjiga utisaka. Pokušao sam da iz našeg, da ne kažem svog, ugla čitaocima približim ’ostatak’ sveta. Onakvog kako sam ga doživeo: poznatog, malo poznatog i gotovo nepoznatog u nekim slikama. Kako, dakle, jedan ovdašnji čova doživljava svet, bez pretenzija da opiše kako svet doživljava nas. Svaki trenutak u knjizi je stvarno doživljen, pa je to više moj lični utisak, koji pokušavam da prenesem čitaocu da uz malo duha, da ne kažem satire, i on doživi barem nešto od toga“, rekao je autor povodom knjige.