Promocija knjige “Marta Smart i Vašar zagonetki” Uroša Petrovića


Promocija knjige „Marta Smart i Vašar zagonetki“ Uroša Petrovića, jednog od najistaknutijih domaćih pisaca za decu i mlade biće održana u utorak, 11. aprila od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u. Na promociji će nastipiti i mlada violinistkinja Milica Petrović. Ovo će ujedno biti i predstavljanje društvene igre „Martina zagonetna kutija“.

Vodeći decu kroz tajne veštine Marte Smart, Petrović pokazuje kako ne postoje nerešive enigme i da deca, ako su motivisana na pravi način, itekako uživaju u učenju.

Zelenokosa devojčica Marta pronalazi čudesnog prozirnog leptira – tajnu pozivnicu za Vašar zagonetki. Očekuje je 30 novih misterija. Ako pobedi rivale, sledi joj velika čast da postane ono što nikome iz Ginkove ulice nikada nije uspelo.

Tokom ove nove pustolovine ona će otkriti najvažniju tajnu u životu.

Serijal knjiga o zelenokosoj Marti Smart višestruko je nagrađivan i još uvek doživljava nova izdanja i prevode na druge jezike.

Na promociji sve učesnike očekuje iznenađenje! Ko pogodi rešenje zagonetke, koju će postaviti Uroš, dobija poklon iz kolekcije „Pino“.

Milica Petrović ide u šesti razred Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Beogradu. Pored redovnih časova violine, usavršava se kod eminentnog profesora Vladislava Bobića. Tokom vikenda i praznicima svira kao ulični svirač u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.


PROČITAJTE I OVO:  Osam pesničkih u izdanju Arhipelaga u 2018. godini