Promocija knjige “Farkaždin” Ljubomira Živkova


Promocija knjige „Farkaždin“ Ljubomira Živkova biće održana u utorak 20. februara u 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC. O ovoj knjizi će, pored autora, govoriti i književnica Ljubica Arsić, i književnik i satiričar Bojan Ljubenović.

„Farkaždin“ je duhovita i melanholična autobiografija i kolažni memoar o jednom pitomijem vremenu. Pisac ove na mahove setne knjige kao kroz pukotinu napravljenu u zaboravu plete i raspreda žive slike svog zavičaja, sve one razgovore, godišnja doba, mobe, kosidbe, svinjokolje, snegove, a pre svega ljude, među kojima je većina odavno između Jamura i Selišta, gde je seosko groblje.

Ljubomir Živkov (1952), novinar, pisao je u Ekonomskoj politici, pa u Vremenu, kolumne, sarađivao sa ondašnjom televizijom B92 („Retrovizor Ljubomira Živkova“), potom preneo svoj izum u „Istinomer“, što još traje i, dok je zrno po zrno narastao ovaj životopis, za novosadsku televiziju nekoliko godina pisao je „Dopisnicu iz Banata“. Objavio je knjige svojih kolumni i satiričnih tekstova „Pikardijska terca“ i „Ustanite, ovo je Internacionala“, piše i za Peščanik.