Ruska spisateljica ofarbala mačku u roze zbog žurke, nakon čega je uginula od trovanja


Ekscentrična Ruskinja Elena Lenjina je spisateljica, model i glumica i u ovoj zemlji je poznata kao ekscentrična ljubiteljka svega što je roze. Zbog ove opsesije, Elena je čak i svoju mačku ofarbala u ovu boju, ali nije očekivala da će taj potez biti poguban po njenog ljubimca.

Mačka je navodno uginula od trovanja krvi nekoliko meseci posle farbanja, a veterinari tvrde da za to može biti kriva samo roze boja kojom ju je Elena ofarbala za jednu svečanu priliku.

Elena je svoju mačku ofarbala u roze specijalno za jednu žurku i rekla da je to obavilo stručno lice, a ne ona. Ova poznata Ruskinja je mačku posle udomila i tvrdi da je tada bila potpuno zdrava.

– Veterinar mi je rekao da ova farba nije opasna za nju, štaviše, pomaže u obnavljanju i jačanju mačije dlake – rekla je Elena.

Ona je na Instagram postavila nekoliko fotografija sa svojom roze mačkom i oduševljeno pozirala sa njom na jednoj žurci. Ipak, ovaj potez su mnogi iskritikovali, a kada se saznalo da se mačka otrovala ovom farbom i uginula, na internetu se pojavila onlajn peticija sa preko 1000 potpisa od ljudi koji zahtevaju da se ovaj slučaj bolje istraži.

Izvor: Blic


PROČITAJTE I OVO:  David Grosman o koronavirusu: "Svi smo jedno zarazno ljudsko tkivo"