Otvaranje Festivala monodrame i pantomime


Akademik, književnik Matija Bećković danas će u Pozorištu “Pinokio” svečano otvoriti 41. Festival monodrame i pantomime.

Do 3. jula publika će imati priliku da pogleda 13 predstava – devet monodrama i četiri predstave pantomime, koje su podeljene u dve kategorije – “Poezija i literatura” i “Mladi”.

Predstave u grupi “Poezija i literatura” rađene su po književnom predlošku i to su: “Glumac, kaži nešto”, ” Stand down”, “Hrvatski bog na Marsu”, “Vatre”, “Pesnik za pesnike”, dok su predstave “Edit Pjaf” i “Anelis, snoviđenje po dnevniku Ane Frank”, u okviru programa “Mladi” uglavnom istraživačkog karaktera i rađene kao master radovi.

Predstave iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Švedske, Italije, Kanade, igraće se u zemunskom pozorištu “Pinokio” i teatru “Carte Blancce”.

Poslednje večeri, najboljima će biti uručene nagrade stručnog žirija i žirija publike.

U okviru pratećeg programa festivala održaće se 11. šahovska simultanka velemajstora Alise Marić i učesnika i gostiju festivala, “Radionica Žak Lekok”, kao i promocija knjige “Prepoznavanje pozorišta” Radomira Putnika, urednika festivalskih izdanja i člana Programskog saveta festivala.

Izvor: RTV


PROČITAJTE I OVO:  Rasputinov "Poslednji rok" za 70. rođendan Beogradskog dramskog pozorišta