Promocija knjige “Devojka sa violinom” Milene Sekulić Odalović


U utorak 25. juna od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće održana promocija knjige „Devojka sa violinom“ Milene Sekulić Odalović.

 O knjizi će, osim autorke, govoriti i Marina Milosavljević, profesor srpskog jezika, Olivera Nićiforović, književni prevodilac, i Dubravka Dragović Šehović, urednik.

PROČITAJTE I OVO:  Nova knjiga Stivena Fraja – ODISEJA!
PROČITAJTE I OVO:  Robot otkrio čudovište iz Loh Nesa koje je ubio Šerlok Holms

Odlomke iz knjige će čitati glumice Maja Kolundžija Zoroe i Tamara Tomanović.

„Devojka sa violinom“ je dramatična priča o odvažnoj i smeloj junakinji, intrigama, tajnim zaverama i neočekivanim obrtima.

Godina je 1888. Sandrin Neker odlučuje da pobegne iz porodičnog doma u Liverpulu misleći da će se tako rešiti straha od koga joj se ledi krv. Tek kad se nađe na londonskim ulicama, gladna, promrzla i bez ikakve nade da će pronaći krov nad glavom, devojka shvata svu težinu svoje situacije. U pomoć joj neočekivano priskače tajanstvena grofica Kliford. Dovodi je u svoj raskošni dom, obasipa je pažnjom i poklonima, u nadi da će Sandrin prihvatiti ulogu koju joj je namenila. Zauzvrat nudi bogatu nagradu koja bi mladoj ženi omogućila da započne novi život.

Pažljivo razrađeni plan raspada se čim se pojavi lord Sajmon Kliford. Započinje bespoštedna borba za očuvanje porodičnog nasleđa, u kojoj Sandrin dobija neočekivanog saveznika, londonskog bonvivana i zavodnika Edvarda Berna.