Foto: Instagram Printscreen/stephenfryactually

Nova knjiga Stivena Fraja – ODISEJA!


Nakon „Grčkih mitova“, „Grčkih heroja“ i „Troje“, britanski glumac, prezenter i pisac Stiven Fraj najavio je i „Odiseju“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephen Fry (@stephenfryactually)

Kako se prašina sleže posle decenijskog sukoba, Grci se suočavaju sa zastrašujućim zadatkom povratka u svoju domovinu. Agamemnon se suočava sa gnevom svoje osvetoljubive žene, Klitemnestre, dok Odisej, koga je prokleo Posejdon, kreće na opasno putovanje puno monstruoznih stvorenja i ćudljivih bogova, sve u potrazi za ponovnim susretom sa voljenom Penelopom u svojoj domovini Itaki.

„Odiseja“ obećava bogati splet avanture, herojstva i intimnih promišljanja, istovremeno naglašavajući duboki značaj putovanja kući.

Avanture – krvave, romantične, zastrašujuće, magične i komične – koje Odisej i njegovi drugovi prolaze tokom svojih putovanja kući iz Troje, i dalje su najuzbudljivije i najfascinantnije koje poznajem – kaže o ovom mitu Stiven Fraj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio Leo (@studioleo.bg)

– Prepričati ih i pratiti trag ovih izuzetnih likova bila je i avantura mog života. Njihova Odiseja još uvek snažno govori o čežnji za domom koju svi ljudi osećaju. Grci su putovanje ka domu zvali nostos, a bol zbog odsustva, nostalgija. Već osećam nostalgiju za lukavim Odisejem, Penelopom, Agamemnonom, Elektrom i svim onim nepredvidivim i divnim bogovima.

– Počašćeni smo što ćemo ove jeseni objaviti „Odiseju“, poslednji tom Stivenove izvanredne serije o grčkim mitovima – kazala je izdavač ove knjige Luiz Mir.

– Tokom proteklih šest godina posmatrala sam kako čitaoci svih uzrasta zaljubljuju se u ove neverovatne prepričane priče. U ovom poslednjem i najvećem poglavlju, Stiven prepričava možda najhumaniju od svih priča – našu čežnje za pravdom, za domom i, naravno, za ljubavlju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephen Fry (@stephenfryactually)

„Odiseja“ će biti dostupna u tvrdom povezu i kao e-knjiga 26. septembra 2024. godine. Biće praćena audio izdanjem koje će govoriti sam Fraj. Čitaoci će moći da dožive magiju Frajevog pripovedanja u formatu koji im najviše odgovara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio Leo (@studioleo.bg)

U Srbiji je knjige Stivena Fraja objavljivala izdavačka kuća Studio Leo, tako da ne bi trebalo dugo da čekamo i na srpsko izdanje „Odiseje“.

PROČITAJTE I OVO:  Najveća priča ikada prepričana

Izvor: entertainment-focus.com