Promocija hrabrog i važnog romana Aleksandre Veljović Ćeklić


Roman „Leptirica“ Aleksandre Veljović Ćeklić biće predstavljen beogradskim čitaocima u utorak 11. juna od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

PROČITAJTE I OVO:  Evo kako je Paja Patak jednoj devojčici oštećenog sluha izmamio najveći osmeh na svetu, a njene roditelje rasplakao od sreće
PROČITAJTE I OVO:  Potraga za ključevima blaga Terija Pračeta

O knjizi će, pored autorke, govoriti i profesorka književnosti Isidora Đolović i urednica u Laguni Ivana Misirlić.

„Leptirica“ je tanana drama o dve sestre koje preispituju svoju sposobnost da oproste i priznaju istinu, u strahu da ne povrede jedna drugu.

Starija sestra je pobegla od kuće bez pozdrava čim je napunila osamnaest godina, a mlađa je ostala da živi sa roditeljima, u kućerku na granici novog i starog dela bosanskog gradića, s nadom da joj je sestra živa i da će se jednoga dana javiti.

I zaista, posle mnogo godina, stiže prva poruka. Komadi emotivnog tereta počinju da se otkidaju na obe strane: kome treba sestra nakon toliko vremena?

Starija se guši u sopstvenoj prošlosti, mlađu muči mogućnost oproštaja. Oprezno, s ljutnjom, radoznalošću i pritajenim bolom, sestre počinju da razmenjuju poruke, pribojavajući se krhkosti svog odnosa.