Premijerno izvedena predstava „Bizarno“


Foto: Narodno pozorište “Zoran Radmilović” Zaječar/ Arhiva

Predstava „Bizarno“ autora i reditelja Željka Hubača , koja je sinoć izvedena na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, oduševila je zaječarsku publiku.

Drama je zadovoljila sve aspekte očekivanja gledalaca: Odličan komad, sjajna režija, izvanredna gluma.

Tri priče i po tri različite uloge za svakoga.Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Jelena Rajić, Vujadin Milošević ostvarili su izvanredne glumačke kreacije. Malo je reći da su dali 100 posto od sebe.Oni glume snagom 110 posto! Publika je dugotrajnim aplauzom nagradila njihov trud.

Ako se tome doda efektna scenografija koju je realizovao Mirko Stokić i odlični kostimi Gorice Ilić, ali i scenski pokret i muzika, dobija se celina jedne fenomenalne predstave zaječarskog teatra.

„Bizarno je crnohumorna fuga o smrti, koja se odvija na različitim nivoima jednog solitera u kome žive narkomani, sponzoruše i mafijaši, a kroz koju porovejava zanimljivo plasiran osećaj neizbežnosti tragičnog ishoda“.

Ovo je citat iz pozorišne kritike koja je o dramskom tekstu „Bizarno“objavljena u Američkom pozorišnom magaziju u Njujorku 2010.godine. Jer , iako je pisan kao refleksija na devedesete godine prošlog veka u Srbiji, ovaj komad je aktuelan i danas i primenjiv u svim državama i svim sistemima. Zato nije ni čudo što je od svih komada Željka Hubača najviše igran u inostranstvu. Osim u Americi i Evropi izveden je i u Aziji, letos u Tokiju.

Izvor: Danas


PROČITAJTE I OVO:  Repriza predstave "Strah od leptira"