Premijer u stripu: Džastin Trido je novi Marvelov junak


Sa crvenim bokserskim rukavicama, u majici obeleženoj velikim crvenim javorovim listom, nasmejani Džastin Trido, premijer Kanade, deluje prilično opušteno “u sred bokserskog meča”, i to sve zarad nove uloge koju je dobio – uloge Marvelovog superheroja.

Baš tako, Džastin Trido će biti na koricama strip izdanja “Marvel’s Civil War II: Choosing Sides #5”. Korice su alternativa za glavne korice celog tiraža.

Premijer je završio u “Marvel juniversu” kada je kanadski umetnik i pisac Čip Zdarski dobio da napiše priču u čijem će središtu biti odeljenje kanadskih superheroja “Alpha Flight”. Istog trenutka je znao da želi da Trido bude deo ekipe.

“On deluje kao glavna pop kulturna asocijacija na Kanadu, odmah iza repera Drejka iz Toronta – a verovatno ne bih mogao da spakujem Drejka u strip”, rekao je Zdarski za “Kanadian Pres”.

Iako nije mogao zvanično da podrži strip, kabinet premijera Kanade se oglasio da nema problem sa tom idejom.

Radnja stripa prati “Alpha Flight” tim Kapetana Marvela. Kad se nađu pred moralnom dilemom, oni rešavaju da potraže pomoć od Tridoa, njihovog starog šefa.

“Dopala mi se ideja da pokrene etičku debatu”, rekao je Zdarski. “Nisam hteo da samo prošeta kroz priču. Da ga spasu, da se zahvali i da to bude to.”

Džastin Trido je treći političar koji ulazi “Marvel Junivers”. Prvi je bio njegov pokojni otac Pjer, davne 1979, u publikaciji “Uncanny X-Men”. Barak Obama je ušao u priču u naslovu “Secret Invasion #8”.

Izvor: Nedeljnik


PROČITAJTE I OVO:  Miki Maus postaje Dilan Dog