Ridiger Dalke, poznati nemački lekar, psihoterapeut, predavač i autor knjiga „Bolest kao put“, „Bolest kao govor duše“ i „Zakoni sudbine“ održaće 19. aprila u hotelu „Hyatt Regency“ dva predavanja na temu „Pravila igre života“ od 17.30 i „Životne krize kao prilike za razvoj“ od 20 sati. Ovom prilikom biće predstavljena i nova knjiga „Životne krize kao prilika za razvoj“ u izdanju Lagune.

  1. april, sreda: 17.30 – 19.30, „Pravila igre života“

Kada želimo igrati neku igru, prvo moramo biti upućeni u njena pravila. Često se, međutim, ponašamo tako kao da se to ne odnosi i na najvažniju igru od svih, na sam život. Ridiger Dalke nam u svojoj knjizi „Zakoni sudbine“ objašnjava zakonitosti koje sudbinski utiču na naš život.

Sa zakonima života isto je kao i sa zakonima fizike. Ako ih poznajemo, možemo imati koristi od njih, a ako ih zanemarujemo, često će nam se događati neprijatnosti čiji će nam uzroci ostati nejasni.

Ridiger Dalke, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti holističke medicine, već se decenijama bavi zakonima koji utiču na ljudski život i sudbinu. Na ovom predvanju ćete otkriti kako misli i osećaji određuju našu stvarnost, pokazuje nam kako nam primena zakona sudbine u praksi pomaže da sebe poštedimo muka i patnji i istovremeno nam ukazuje na kraljevski put do ostvarenja naših duševnih potencijala.

  1. april, sreda: 20:00 – 22:00, „Životne krize kao prilike za razvoj“

U onoj meri u kojoj učimo da bolje rešavamo tehničke probleme, izgleda da gubimo sposobnost da vladamo prirodnim fenomenima. Posebno nas prelasci iz jedne životne faze u drugu stavljaju na iskušenje. Jurimo kroz život, štedimo vreme gde god je to moguće, a ipak nemamo vremena da se posvetimo bitnim trenucima našeg sopstvenog razvoja.

Rođenje, pubertet, odvajanje od roditeljskog doma, ženidba – sve su to važne stanice u našem životu. Kao i starenje i smrt, ovo su prirodni fenomeni koje sve više doživljavamo kao pretnju ili krizu. Dok su prethodne generacije slavile ovakve prelaze moćnim ritualima, moderno društvo ih potiskuje iz svesti. No potiskivanje isuviše često završava bolešću koja je ogledalo naših duševnih patnji.

Ridiger Dalke, iskusni lekar i terapeut, u knjizi „Životne krize kao prilika za razvoj“ opisuje put i izlaz iz ovih dilema, a na predavanju će okazati i kako koristiti prilike koje su skrivene u životnim krizama.

Ulaznice za predavanja Ridigera Dalkea mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, a od 20. marta i u prodavnicama Bio špajza.

Comments

comments

Related Posts