Promocija posebnog izdanja romana „Viza za nebo“


Promocija posebnog izdanja romana „Viza za nebo“ Vanje Bulića biće održana u utorak, 13. juna u 12 sati u Klubu književnika, u Francuskoj 7 u Beogradu.

O knjizi će govoriti književnik i književni kritičar Milisav Milenković, urednik u Laguni Dejan Mihailović i autor Vanja Bulić. Odlomke će čitati glumac Igor Damnjanović.

Autor bestselera „Simeonov pečat“, „Jovanovo zaveštanje“, „Dosije Bogorodica“ i „Teslina pošiljka“ predstaviće posebno izdanje romana „Vize za nebo“ sa dodatkom i u tvrdom povezu.

„Viza za nebo“ je onespokojavajući roman o tabloidnoj Srbiji koja je zagazila u nemoral, krv i bezakonje.

U ovom romanu Vanja Bulić nastavlja da prati uzbudljiva istraživanja novinara „crne hronike“ Novaka Ivanovića, ovoga puta povodom ubistva vlasnika noćnog kluba Laleta Svica, nekadašnjeg žestokog momka sa beogradskog asfalta. U posebnom, dopunjenom izdanju Bulić u dodatku otkriva šta ga je inspirisalo da napiše ovaj roman i daje putokaz za čitanje ove uzbudljive priče. Saznaćete kako je nastala freska Belog anđela, kako su „Sveti ratnici“, čuvari koplja Svetog Đorđa, na mestu budućeg manastira Mileševe potkraj XII veka odbranili Hristovu plaštanicu od templara; sve o krađama relikvija i crkvenog blaga iz srpskih manastira, o sprezi države i kriminala 90-ih godina XX veka i ubistvima Giške, Belog, Arkana, Badže; o nemačkom publicisti Hansu Peteru Rulmanu i njegovoj brošuri „Ubistva naručena u Beogradu“…


PROČITAJTE I OVO:  "Čovek po imenu Uve" u trci za Oskara