Pogledajte prve fotografije sa snimanja filma “Dina”


Zendeja Kolman je na svom Instagram profilu objavila fotografiju koja nam dočarava delić atmosfere sa snimanja filma Dina rađenog prema motivima romana Fenka Herberta. Sve ovo samo dan nakon što je magazin Vanity Fair objavio fotografiju Timotija Šalamea kao Pola Atreida kao i još neke fotografije sa snimanja.

 

View this post on Instagram

 

Dune

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Zendeja je čedo kompanije Dizni koja je u poslednjih nekoliko godina imala zapažene uloge u filmovima Spajdermen: Povratak kući, Veličanstveni šoumen, kao i u HBO seriji Euforija.

Početkom prošle godine dobila je i ulogu u filmu Dina koji će, ako sve bude teklo po planu, svoju premijeru imati krajem ove godine.

Dina je remek-delo naučne fantastike, koje je uzdiglo žanr na nov nivo i postalo nepresušna inspiracija za generacije stvaralaca različitih umetnosti.

Melanž, ili začin, najvrednija je i najređa supstanca u vaseljeni. Droga čije se posledice kreću u rasponu od produžetka životnog veka do trenutnog putovanja međuzvezdanim prostranstvom može se naći samo na jednoj planeti: na negostoljubivom pustinjskom svetu Arakisu, poznatijem kao Dina.

Vojvodu Leta Atreida, vođu jedne od plemićkih porodica intergalaktičkog carstva, nadigrao je baron Vladimir Harkonen, njegov dugogodišnji neprijatelj, i naterao ga da preuzme upravu nad Arakisom iako zna da ga tamo čeka smrtonosna zamka. Kad pređe na Dinu, porodica Atreida moraće da se uhvati u koštac s političkim, vojnim, verskim, ekološkim, tehnološkim i emocionalnim implikacijama života na planeti na kojoj kap vode vredi čitavo bogatstvo, dok se sile carstva glože oko kontrole nad Arakisom. Ko kontroliše Arakis, kontroliše začin. A ko kontroliše začin, kontroliše celu vaseljenu.

Film će režirati Denis Vilnev, dok će uloge, pored Zendeje i Šalamea, imati i Šarlot Rempling, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak…


PROČITAJTE I OVO:  Najveći kolekcionar knjiga u Prokuplju