Pogled na radni sto Harukija Murakamija


Japanski pisac objavio je na svom sajtu slike radne sobe. Žute drvene olovke, šolja sa švajcarskom zastavom i bejzbol figurice ukrašavaju impresivno urednu prostoriju čiji je čitav zid ispunjen pločama.

Soba izgleda cakum-pakum, baš kao što bismo i očekivali od jednog Japanca. Uz svaki objekat pisac je dao svoj komentar.

Omiljena šolja za kafu, suvenir iz Švajcarske. Volim jednostavan dizajn, crven je i privlači pažnju (lako ju je naći!)

murakami-1-400x230Za pisanje koristim drvene olovke koje uvek moraju da budu savršeno zaoštrene. Kupio sam ih na rasprodaji u SAD.

murakami-3-400x230

Stoje u čaši na kojima su omoti albuma Majlsa Dejvisa „Cookin’” i „Relaxin’”. Poklonila mi ih je prodavnica ploča jer sam redovna mušterija.

murakami-4-400x230

Imam oko 10.000 ploča, kompakt diskove nisam prebrojao.

murakami-5-400x230Uglavnom je na njima džez. Skoro uvek slušam muziku dok radim.

murakami-6-400x230Figurina Jašura “Rajana” Ogave, mladog igrača mog omiljenog bejzbol tima Yakult Swallows iz Tokija. Dali su mu nadimak Rajan po Nolanu Rajanu zbog načina na koji podiže nogu dok izbacuje loptu.

murakami-7-400x230

Predmeti na postolju moje stone lampe kupio sam na putovanjima tu i tamo.

Drveno stopalo sa urezanim paukom je iz Laosa, mermerni kamen sa pčelom iz Skandinavije a posuda u obliku kikirikija… hmmm… izvinite, zaboravio sam. To su moji talismani.

murakami-8-400x230Teg za papir poklonio mi je Soni Mehta iz izdavačke kuće “Knopf”, kada sam mu bio u poseti u Njujorku. Vrlo je praktičan. Koristim ga svakodnevno.

Izvor: BLIC


PROČITAJTE I OVO:  U Belgiji umesto pokemona jure knjige