Ova devojka ne može da koristi ruke, ali uspela je da napiše roman


Hu Hujan (21) boluje od cerebralne paralize koja joj je dijagnostifikovana kada je imala svega nekoliko meseci. Ima veoma malu pokretljivos5t, ali to je nije sprečilo da postigne nešto neverovatno.

Hu živi u kineskoj provinciji Anhui, a o njoj brinu njeni roditelji. Iako teško bolesna i jedva pokretna, ova Kineskinja počela je da piše roman, i to koristeći nožne prste.

567052_devojka1-foto-profimedia-rs_fdfds

– Jedini delovi tela koji može da pomera su njena glava i stopalo, ali uprkos tome ima neverovatnu odlučnost i volju – kaže njen otac Peng Hujan.

Svojim levim stopalom Hu je počela da piše roman, a za sada je napisala šest poglavlja i čak 60 hiljada reči.

– Nisam genije, samo sam veoma koncentrisana. Kada imate ovakvu bolest, stvar koju morate da dovedete do savršenstva je strpljenje – kaže Hu.

Hu kuca između 20 i 30 reči u minutu. Zbog teške bolesti nije bila u stanju da ide u školu, pa je zato sama naučila da čita i piše.

– Kao dete sam gledala televiziju, a pismo sam naučila iz prevoda koji se pojavljivao na dnu ekrana – kaže devojka čelične volje.

Hu kaže da joj preostaju još dva poglavlja kako bi kompletirala svoj roman. Neki delovi knjige objavljeni su na internetu, a kritika je za sada pozitivna.

Primer mlade Hu pokazuje da ništa nije nemoguće, i da se uz snagu volje i podršku porodice mogu postići neverovatne stvari, čak i onda kada to deluje neostvarivo.

Izvor: Blic


PROČITAJTE I OVO:  Pesnik upola cene prodaje dobijenu, a neuručenu nagradu