Novih pet priča Jua Nesbea


Poigravajući se žanrovima, u novoj zbirci priča „Ostrvo pacova i druge priče“, Ju Nesbe ispituje šta pokreće i određuje sudbinu čoveka kao pojedinca, ali i jedinke u društvu – ima li mesta za ljubav, saosećanje i pravdu čak i u ekstremnim uslovima borbe za opstanak?

Dobro došli na Ostrvo pacova, u postpandemijsku Ameriku, gde imućni na vrhovima nebodera čekaju na evakuaciju dok se oni manje srećni bore po ulicama za opstanak.

U „Brisaču“ naučnik koji istražuje večni život u poslednjem trenutku aktivira brisač sećanja pomoću kog može da zaboravi sve, jer je sećanje opasno.

„Cvrčci“ pripovedaju o dva najbolja prijatelja koji se na putu za trke s bikovima u Pamploni zaljubljuju u istu devojku.

„Protivotrov“ prati otuđenog sina koji planira posetu ocu na farmi zmija u Africi.

U epskom i opakom „Crnom skakaču“ srećemo psihologa Lukasa Majera za kog se ispostavlja da je profesionalni ubica u službi međunarodnih korporacija.

Nesbe u ovoj mračnoj i uzbudljivoj zbirci priča istražuje iskrivljene umove i mračna mesta ljudskog srca, te nas suočava sa mogućim scenarijima naše neposredne budućnosti. Spremite se za zbirku priča od kojih će vam se lediti krv u žilama!

„Ostrvo pacova i druge priče“ Jua Nesbea u prodaji je od srede 1. decembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.


PROČITAJTE I OVO:  Kasni proglašenje NIN-ove nagrade, žiri još zaseda