Novi roman Uroša Timića uskoro u prodaji


Novi roman mladog srpskog pisca Uroša Timića “Četrdesed dana” trebalo bi naredne nedelje da se pojavi u svim većim knjižarama širom zemlje.

O romanu:

Kada sudbina odluči da podeli život na “pre i posle”, ne bira trenutak. Pitanje je: Da li ćemo uspeti da sačuvamo dovoljno sreće da bismo opstali u periodu “posle”?

Roman o smrti, ljubavi i potrazi za životom. U “Nesvakidašnjem selu” sila vidljiva samo Stefanu uzrok je mnogih nesreća i tragedija koje su selo zadesile. Kroz Stefanovu priču, njegovu borbu sa, kako sopstvenim tako i tuđim demonima; kroz priču starca Todora koji se suočava sa najuzvišenijim “ja” u sebi nakon svoje smrti; kroz priču dečaka Pavla koji se svojski bori sa svojom traumom, ali i kroz priče svih drugih junaka ovog romana, četrdeset dana dobija sasvim novi oblik.

O autoru:

Uroš Timić je rođen u Smederevu 1991. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu, na katedri za bbliotekarstvo i informatiku. Do sada ima dva objavljena romana i više objavljenih i nagrađivanih kraćih priča. Prvi roman “Osmi život” jedan je od tri pobednička romana književnog konkursa “Literarni Onlajn Inkubator”. Trenutno živi i stvara u rodnom gradu.


PROČITAJTE I OVO:  Nagradu "Meša Selimović" dobio Vladimir Pištalo