Nova edicija Arhipelaga: Čitanje Evrope


citanjeevropeArhipelag je pokrenuo novu ediciju Čitanje Evrope koja je premijerno predstavljena na Sajmu knjiga. Edicija Čitanje Evrope predstavljaće reprezentativne antologijske preglede savremenih evropskih književnosti, sa posebnim akcentom na nove književne glasove. Ideja ove edicije jeste da se stvori razuđena, obuhvatna i utemeljena slika savremene evropske književnosti i njenih tematskih i poetičkih izazova.

Prva knjiga u ovoj ediciji je Čitanje Italije. Ova knjiga donosi izbor iz nove proze nekih od najznačajnijih savremenih italijanskih pisaca, među kojima su Elena Ferante, Ticijano Skarpa, Antonio Penaki, Nikola Gardini ili Marko Balcano. Pred srpskim čitaocima se nalazi i proza Martina Maracija, Klaudija Đunte, Roberta Kostantinija, Karmen Pelegrino i Beatriče Mazini. Izbor u ovoj knjizi predstavlja i neka ključna pitanja i ključne priče naše zajedničke egzistencije.

Predgovore za knjigu Čitanje Italije napisali su Davide Skalmani i Snežana Milinković. Priče u ovoj knjizi preveli su Nataša Gavrilović, Aleksandar Levi, Marija Pejić, Mirela Radosavljević, Mila Samardžić i Ivana Simić.

 


PROČITAJTE I OVO:  U prodaji "Ubica Andeš i njegovi prijatelji (i poneki neprijatelj)"