Milan Aranđelović na štandu Otvorene knjige


U četvrtak, 25. oktobra u periodu od 18 do 20 časova na štandu izdavačke kuće Otvorena knjiga mladi srpski autor Milan Aranđelović družiće se sa čitaocima i potpisivaće svoj drugi roman Balada meda i krvi.

O knjizi:
Radnja ovog uzbudljivog i napetog satiričnog horor-trilera smeštena je u 2168. godinu gde sve funkcioniše upravo onako kako smo mi to danas zamesili.

Mladi bračni par Dušan i Alda Majer zajedno sa svoje dvoje dece, blizancima Višnjom i Kiršeom, svojim vozilom sa kamp prikolicom odlaze na višednevni izlet u maleni Argentopolis. Ono što je zamišljeno kao porodično-pravoslavno uživanje u prirodi poprima sasvim drugi tok kada Višnja i Kirše nestaju bez traga. Dušan i Alda kreću u potragu za decom i u njoj im pomažu, ili odmažu, čudnovati stanovnici Argentopolisa. Uskoro shvataju da se iza onoga što je isprva delovalo kao obična otmica krije nešto mnogo veće i strašnije, nešto od čega možda zavisi sudbina celog čovečanstva.

Uz plejadu mitoloških likova poput časnih starleta, matorih striptizeta, raspevanih tenora kaktusa koji su se odmetnuli u narodnjačke vode, ratnohuškačkih kladioničara, pasa rata koji pate od međunarodnog teranja, bande potpuno ludog kamenja, veštica koje veruju u magiju Džudit Batler, kao i mnogo, mnogo zombija, Milan Aranđelović prikazuje društvo današnje Srbije zbog kojeg možete samo da plačete… od smeha.

O autoru: Milan Aranđelović je pisac, novinar, književni kritičar, satiričar i superheroj. Autor je romana Labudoliki paunovi moraju umreti i Balada meda i krvi, urednik zbirke priča Imam nešto da ti kažem i autor priče u zbirci Čuvari zlatnog runa.

Urednik je web magazina Bookvar. Saradnik je brojnih časopisa i portala.

Voli kokice, koka-kolu i stripove. Diže 120 kilograma iz benča, pretrči najmanje deset kilometara svakog dana i cilj mu je da istrči maraton. Kada posraste voleo bi da piše scenarija za stripove.

PROČITAJTE I OVO:  Novogodišnji Coca-Cola karavan poklonio prve knjige