Mark Tven je bio kolekcionar devojčica


Mark Tven je jedan od najpoznatijih američkih pisaca. U belim odelima, sa cigarom u ustima, razbarušene bele kose i gustih brkova ostavljao je utisak ekscentrične osobe. Međutim, on je i po nekim svojim postupcima odudarao od svakodnevnog i uobičajenog ponašanja.

Tako je, na primer, jednom počeo da se bavi pomalo neobičnim hobijem. U svojim poznim godinama je bio veoma usamljen. Supruga mu je preminula, a jedina ćerka se nalazila u Evropi. Po njegovim rečima bio je „deda , ali bez unuka“. Zato je u nameri da nabavi nekoliko počeo da skuplja ljubimce – male devojčice koje bi mu bile surogat unuke.

Tokom boravaka Bermudskim ostrvima bio je očaran tropskim ribama koje je tamo video. Zato je i sam počeo da oko sebe okuplja devojčice između deset i šesnaest godina starosti nazivajući ih anđeoskim ribicama. Ovu grupu je nazvao Akvarijum klub. Svaka anđeoska ribica je imala značku u obliku ribe i morala je da se pridržava Ustava društva. Svoju kuću u Americi je nazvao Dom nevinosti planirajući da je napuni ovim ribicama i proglasi centrom akvarijumske operacije.

Tvenova kolekcija je bujala iz dana u dan sve dok se iz Evrope nije vratila njegova ćerka i prekinula ono iz čega je očigledno mogao da izbije veliki skandal.


PROČITAJTE I OVO:  Lopovi pokušali da prodaju ukradene stripove zakonitom vlasniku