Marija Jovanović nova autorka Lagune


Književnica Marija Jovanović koja je književnu slavu i armiju čitalaca stekla svojim prvim romanom „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“ poklonila je svoje poverenje Laguni koja će u narednom periodu objavljivati njene knjige.

Dosadašnji romani Marije Jovanović su imali velikog odjeka kod čitalaca, i godinama se govori o njima. U knjižarama su se često čula pitanja: „Da li imate knjige Marije Jovanović?“ i „Da li je Marija Jovanović objavila nešto novo?“.

Roman ovenčan nagradom „Žensko pero“, „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“ prvi put je objavljen 2000. godine i do danas je imao skoro 40 izdanja. Ovo će biti i prva knjiga Marije Jovanović koju će Laguna objaviti do Sajma knjiga, naslov koji se i danas čita sa velikim žarom i stiče nove čitaoce. U knjižarama će se zatim naći i Lagunino izdanje romana „Zvuci iz podmornice“, dok novo delo Marije Jovanović možemo da očekujemo u 2019. godini.

„Posle skoro dve decenije koliko sam se sama starala o izdavanju i distribuciji svojih romana, odbijajaući zaista primamljive ponude raznih izdavača, nakon dugog i vrlo prijatnog razgovora sa gospodinom Dejanom Papićem, odlučila sam da postanem deo tima Lagune, izdavačke kuće koju on uspešno i hrabro vodi, jer mi je ulio poverenje, u svakom smslu te reči, što je od presudnog značaja za uspešnu saradnju“, rekla je Marija Jovanović.

Srpska književnica Marija Jovanović je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Do sada je napisala pet romana. Članica je Srpskog književnog društva.


PROČITAJTE I OVO:  "Veliki gradovi kroz istoriju" - portret naše civilizacije