Konkurs za neobjavljeni rukopis prve knjige “Golub 2016”


Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor otvorila je danas Konkurs za neobjavljen rukopis prve knjige za 2016. godinu “Golub 2016”. Rok za prijavu je 25. maj.

Konkurs je namenjen autorima i autorkama koji pišu na srpskom jeziku, starosti do 40 godina. Primaju se zbirke pesama, zbirke pripovedaka i romani.

Edicija Golub podrazumeva izdavanje prve knjige neafirmisanog književnog autora koji nema prethodno objavljena izdanja.

Jedan autor može poslati jedan rukopis.

Nagrada pobedniku na konkursu je objavljivanje knjige, organizacija promocija nagrađene knjige i prezentacija/inicijacija autora u književno stavralačke tokove sprovodeći programe predstavljanja knjige u Gradu Somboru ali i drugim gradovima.

Rukopisi se šalju elektronskom poštom na konkursgolub@gmail.com u dva mejla. Prvi mejl treba da bude naslovljen nazivom dela i potpisan šifrom. Drugi mejl treba da bude naslovljen nazivom šifre i da sadrži ime i prezime, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku biografiju autora. Radovi treba da budu poslati u Word formatu, ne u PDF-u, navodi se u pozivu.

Rezultati će biti objavljeni do 10. avgusta na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki – www.biblioso.org.rs, kao i na internet prezentaciji – www.konkursiregiona.net i www.prozaonline.com.

Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Gojko Božović, predsednik, Nada Dušanić i Vladimir Jerković.

Naziv Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio u periodu od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, objavljivali svoje radove Dučić, Šantić, Ilić, Nušić i Crnjanski.

Izvor: RTV


PROČITAJTE I OVO:  Predavanje o knjizi "Globalna nejednakost"