Konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga


Izdavačka kuća Arhipelag raspisala je povodom 61. Beogradskog sajma knjiga konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga. Polazeći od ideje da je čitanje priča za svaki dan i da su dobre knjige često najbolji deo naše svakodnevice, pozivamo vas da pošaljete nove ili neobjavljene fotografije nekog od vaših svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga.

Konkurs je otvoren do 27. oktobra, a zainteresovani mogu slati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i veličine do 12 MB na e-mail: price@arhipelag.rs ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama (twitter.com/arhipelagb i www.facebook.com/arhipelag). U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni. Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija. Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.

Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju majstori fotografije Goranka Matić i Stanislav Milojković i art direktor Arhipelaga Dušan Šević.

Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Autor najbolje fotografije dobiće pet knjige iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije „Tema“.

Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Nagrade za Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga biće uručene na Sajmu knjiga u Beogradu na štandu Arhipelaga u subotu 29. oktobra u 12 časova.


PROČITAJTE I OVO:  Novi roman Draga Jančara