Foto: Freepik

Konkurs “Belgradijana” za priče inspirisane Beogradom


Udruženje „Alia Mundi” za promociju kulturne raznolikosti raspisuje nagradni konkurs za elektronski zbornik priča pod naslovom „Belgradijana – beogradski muzej priča”.

Beograd, kao grad veoma zanimljive istorije te bogate kulture i kulturne baštine, oduvek je privlačio pažnju i bio inspiracija kako književnika, umetnika, tako i putnika iz celog sveta.

Ovim konkursom organizatori žele da podstaknu autore da istraže neke manje poznate detalje iz istorije Beograda te da napišu originalnu priču koja će kao glavnog junaka ili kao misanscen imati Beograd, njegove ulice, kuće, spomenike, znamenite ličnosti i događaje…

Na autorima je da puste mašti na volju i osmisle svoju priču inspirisanu gradom koji vekovima živi i pulsira posebnom energijom.

Uslovi konkursa:

Svaki autor treba da pošalje jednu, neobjavljenu priču (po mogućnosti na ćirilici), dužine do tri kucane strane. Uz priču treba da pošalje i svoju kratku biografiju (do pet redova) i jednu fotografiju.

Na konkurs mogu da učestvuju isključivo autori iz Srbije.

Autori svoje priče  šalju na imejl udruzenje.alia.mundi@gmail.com

U subjektu imejla napisati: ZA KONKURS BELGRADIJANA

Nagrade:

Prva nagrada: 15.000 dinara

Druga nagrada: 10.000 dinara

Treća nagrada: 5.000 dinara

Osim novčane nagrade, autori tri najbolje priče dobiće i zahvalnicu, kao i prigodne poklone. Sve priče koje budu ispunile uslove konkursa i odgovorile na temu, biće objavljene u elektronskom zborniku „Belgradijana – beogradski muzej priča”.

Rok za slanje radova je 10. novembar.

Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja pisati na imejl udruzenje.alia.mundi@gmail.com

Ovaj projekat je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.