Književno veče posvećeno Goranu Skrobonji u kafe baru ”Vampire”


U kafe baru “Vampire” smeštenom u malom istarskom mestu Kringi, u petak 26. juna (21h) biće održavana promocija književnog dela srpskog pisca horora i naučne fantastike Gorana Skrobonje.

Skrobonja je od početka juna gost pazinske Kuće za pisce – Hiže od Besid, gde radi na svom novom romanu, a boravak koristi i za druženje sa istarskim piscima i ljubiteljima pisane reči.

Tema književne večeri u kafe baru “Vampire” biće Skrobonjina omiljena literarna junakinja Anka Cukić, fatalna špijunka koja se pojavljuje u romanima “Čovek koji je ubio Teslu” i “Sva Teslina deca”. U potonjem romanu, jedna od misija ovu junakinju vodi u Istru, a u noveli “Anka, ubica vampira” (zastupljenoj u zbirci “Poklade”) ova heroina svoje vanserijske sposobnosti i umeća, uspešno koristi i u borbi protiv neživih krvopija.

Razgovor sa Skrobonjom vodiće neumorni promoter fantastike i novinar Glasa Istre, Davor Šišović, a kao što to prilike nalažu, kao posebna ponuda u karti pića kafe bara “Vampire”, naći će se i neizbežni “Vampirski koktel”.


PROČITAJTE I OVO:  Realan prikaz sveta i pravca u kome se kreće