Književno veče Milete Prodanovića u Biblioteci na Voždovcu


Književno veče Milete Prodanovića u Biblioteci „Filip Višnjić“ na Voždovcu (ogranak Biblioteke grada Beograda, Vojvode Stepe 261) održaće se u sredu 13. aprila s početkom u 18 časova.

Neposredan povodom za susret i razgovor s Miletom Prodanovićem jeste novo izdanje romana Ultramarin koje je pre nekoliko meseci objavio Arhipelag.

Ultramarin je snažna priča o ocu, o detinjstvu i o odrastanju, o postojanju i o nestanku jedne zemlje, o Italiji i o umetnosti. Govoreći o jednom putovanju sa ocem, Ultramarin postaje izvrsna romaneskna rekonstrukcija niza javnih i privatnih istorija koje su stvarno ili simbolički obeležile srpsku, jugoslovensku i balkansku istoriju druge polovine XX veka sve do našeg vremena. Napisan kao roman u slici i reči, Ultramarin prati putovanje sa ocem po savremenoj Italiji i po istoriji možda najuzbudljivije evropske umetnosti i istovremeno rekonstruiše očeva sećanja i lično odrastanje ispunjene istorijskim i društvenim, umetničkim i političkim senzacijama i izazovima.
Sa Miletom Prodanovićem razgovaraće Lidija Božić, novinarka RTS.

Književno veče Milete Prodanovića prvo je u ciklusu književnih programa Biblioteke „Filip Višnjić“ pod nazivom „Otvori knjigu“, pokrenutog sa željom da se čitaocima omogući susret sa uglednim piscima. Cilj ovog programa je povratak dijaloga u umetnički program biblioteke, tako što će književna dela biti predstavljana kroz razgovor sa autorima uz mogućnost neposredne komunikacije sa čitaocima.

Progam „Otvori knjigu“ Biblioteke „Filip Višnjić“ počinje otvaranjem knjiga pisaca izdavačke kuće Arhipelag.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige „Partizan“ Ivana Ivanovića