Kikinda Short gostuje u Pančevu


U ponedeljak, 14. decembra, sa početkom u 20 časova u dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo, gostuje književni program “Kikinda Short”, jedini domaći festival kratke priče, koji je tokom godina postao jedan od najatraktivnijih književnih događaja na književnoj mapi Evrope.

Do sada su ljubitelji kratke priče morali da odlaze u Kikikindu ili u Beograd da bi videli i čuli svoje najomiljenije pisce, a sada ti pisci dolaze u Pančevo.

Tako će pančevačka publika imati zadovoljstvo da naredne nedelje vidi i čuje Miletu Prodanovića, Dušana Vejnovića i Dimitrija Bukvića kako čitaju svoje najbolje kratke priče. Kroz njihove pripovedačke svetove vodiće vas Vule Žurić.

Ulaz na program je besplatan.

Više o programu:

Ponedeljak, 14. decembar, 20 časova, dvorana Apolo

SHORT – Reading Actions / Saradnja Doma omladine Pančevo i književnog festivala „Kikinda Short“. Učestvuju: Mileta Prodanović, Dimitrije Bukvić i Dušan Vejnović, moderator: Vule Žurić.

ulaz besplatan

Mileta Prodanović Rođen u Beogradu 1959. godine. Studirao arhitekturu i slikarstvo. Završio Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 1983. godine i na istom fakultetu magistrirao 1985. godine.
Dobitnik je nekoliko nacionalnih i regionalnih nagrada iz oblasti književnosti (najvažnije – Nagrada grada Beograda, Vitalova nagrada), likovne umetnosti (najvažnije – Nagrada SANU iz Fonda Ivana Tabakovića, Nagrada „Sava Šumanović“, Nagrada Oktobarskog salona), nagrade „Lazar Trifunović“ za likovnu kritiku, kao i nagrade iz Fonda „Todor Manojlović“ za moderni umetnički senzibilitet. Učestvovao je u međunarodnom programu za pisce pri Univerzitetu Ajova Sitija, Ajova, Sjedinjene Američke Države, jesen 2001.

Zastupljen je u više antologija. Prevođen na engleski, nemački, francuski, španski, italijanski, poljski, ukrajinski, makedonski, bugarski i mađarski.

Dušan Vejnović (Sombor, 1981) piše poeziju i prozu. Za prvu zbirku pripovedaka Tvrdoglave beline dobio je nagradu „Đura Đukanov”. Po zanimanju je psiholog. Živi u Novom Sadu.

PROČITAJTE I OVO:  Roman "brazilske Elene Ferante"

Dimitrije Bukvić je polaznik kursa kreativnog čitanja Vladimira Arsenića i Srđana Srdića.