Jug Radivojević odbio da bude na čelu Drame u NP


Reditelj Jug Radivojević, koji je došao na mesto direktora Drame u Narodnom pozorištu umesto Željka Hubača, oglasio se saopštenjem povodom promena u Narodnom pozorištu.

Da podsetimo, smena na čelu Drame Narodnog pozorišta, odnosno postavljanje Radivojevića za prvog čoveka ovog sektora umesto dramaturga Željka Hubača, koji je proteklih godina uspešno vodio Dramu – izazvala je popriličan revolt među umetnicima zaposlenim u nacionalnom teatru.

“Obzirom da je smena gospodina Željka Hubača izazvala oštru polarizaciju u ansamblu ‘Drame’, a samim tim i potpuno narušila atmosferu u istoj, smatram da bi mojim dolaskom na čelo ‘Drame’ bilo nemoguće u takvim okolnostima stvarati i sprovoditi dalje planove. Takođe, došlo je i do politizacije čitavog slučaja koji dodatno otežava ionako kompleksnu situaciju. Molim da me razrešite imenovanja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta, kako bi se kuća vratila svojim redovnim aktivnostima a ja na mesto reditelja Drame koje mi pripada”, naveo je on u saopštenju.

Narodno pozorište saopštilo je u ponedeljak da je, na osnovu Statuta i ovlašćenja upravnika, Dejan Savić doneo odluku da prvi čovek Dramskog sektora naše najveće i jedne od najznačajnijih institucija kulture, u narednom periodu bude Jug Radivojević, ugledni i afirmisani pozorišni i filmski reditelj.

Dosadašnji direktor Drame Željko Hubač nije želeo da komentariše svoju smenu s mesta direktora Drame Narodnog pozorišta.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Predstavom “Repertorio No.2” brazilskih autora Davija Pontesa i Valasa Fereire zatvoren glavni program 16. Kondenza