Jubilej Ateljea 212: 50. izvođenje predstave “Pijani”


Foto: Promo

U nedelju 27. januara, sa početkom u 20 časova, na sceni “Mira Trailović” Ateljea 212, jubilarni 50. put biće izvedena predstave “Pijani”, koju je po tekstu autora Ivana Viripajeva, režirao Boris Liješević.

Radnja ovog komada se odigrava negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, u kome je 14 likova (bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostituka), iz različitih povoda – pijano.

Pijanstvo je samo maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive.

U tom “kolektivnom monologu” neki od njih ipak dolaze do saznanja, da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.

U predstavi igra skoro čitav ansambl Ateljea 212: Dara Džokić, Svetozar Cvetković, Marko Baćović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Nebojša Ilić, Isidora Minić, Branislav Trifunović, Jelena Petrović, Dejan Dedić, kao i mladi glumci: Marta Bjelica, Vuk Jovanović i Strahinja Blažić.

Autor scenografije je Aleksandar Denić, a kostima Maja Mirković.

Na međunarodnom pozorišnom festivalu “Sterijino pozorje” 2016. godine, “Pijani” su proglašeni za najbolju predstavu.

Izvor: b92


PROČITAJTE I OVO:  Sterijino pozorje prvi put bez laureata!