Hari Poter joga za sve čarobnjake i normalce


Dok su učenici i učenice Hogvortsa imali kvidič koji im je pomagao da ostanu u formi i suprotstave se zlom Lordu Voldemoru mi, normalci, morali smo da se oslonimo na konvencionalne vežbe… Sve do sada.

Učiteljice joge iz Teksasa Izabela Beltran i njena sestra Ksimena Larkin iskoristile su prošlu Noć veštica da regularne vežbe transformišu u magične inspirisane knjigama i filmovima o Hariju Poteru.

„Krajem septembra pričala sam sa Izabelom kako bismo časove mogle da učinimo zanimljivijim i da na njih privučemo više ljudi“, rekla je Ksimena Larkin. „Razmišljala sam o Hariju Poteru jer je on baš tokom Noći veštica ostao bez roditelja. Mislila sam kako bi bilo zanimljivo da uradimo nešto što povezuje Harija, Noć veštica i smrt. Mi smo Meksikanke koje slave Dan mrtvih. To nije morbidno kako zvuči, već je zapravo proslava života.“

Interesovanje je bilo ogromno, tako da su oni koji su želeli da prisustvuju ovom času morali ranije da ga zakažu. Oni koji su imali sreće da budu na ovom treningu mogli su da zauzimaju poze čiji su nazivi inspirisani čuvenim serijalom o dečaku čarobnjaku, poput Sliterniske kobre. A svaki učesnik dobio je i čarobni štapić kako bi mogao prizvati svog Patronusa.Za sve one koji su propustili ovaj čas Izabel i Ksimena najavljuju nove tematske časove inspirisane knjigama Džoane Rouling. Već u aprilu ljubitelji joge i književnosti moći će da prisustvuju času koji će biti inspirisan knjigom i filmom „Fantastične zveri i gde ih naći“.

Izvor: Huffington Post


PROČITAJTE I OVO:  Kada devetogodišnja devojčica napiše bestseler