Dva nova izdanja Partizanske knjige


Izdavačka kuća Partizanska knjiga upravo je objavila dva nova izdanja, knjigu kratkih priča luksemburške autorke Amelije Vrle Odgovorila je: Berlin, dušo!, kao i novi roman Miroslava Ćurčića Čovek bez obaveza.

PROČITAJTE I OVO:  OD BUDALASTOG KUČETA DO SUPER-ŠILJE: Kompletna istorija najvoljenijeg Diznijevog junaka
PROČITAJTE I OVO:  Izdavač koji štampa knjige samo tokom punog meseca

Amelija Vrla je luksemburška autorka mlađe generacije, francuskog i češkog porekla, pored pisanja radi i kao scenaristkinja i prevoditeljka. Izvorno objavljena 2015, njena knjiga se sastoji od pet priča u kojima se pet različitih junakinja, mladih i obrazovanih žena, suočavaju s iskustvom narkomanije u Berlinu, evropskoj prestonici liberalnog življenja. Knjige Amelije Vrle nikada ranije nisu objavljivane u Srbiji, a prevoditeljka ovog izdanja je Zorana Rackov.

Miroslav Ćurčić je jedan od prvih srpskih autora koje je Partizanska knjiga objavila. Autor je tri romana i jedne knjige priča. Njegov roman I šampioni umiru, zar ne? objavljen je i u prevodu na engleski jezik u ediciji Anglopolis. U Čoveku bez obaveza Ćurčić nastavlja tamo gde su prethodna dva romana stala. On pripoveda o Lahoru, čoveku koji na karakterističan način iskušava posledice življenja u ovoj zemlji u ovo nesrećno vreme. Ovo je najpolitičniji i najhumaniji od svih Ćurčićevih romana koji upire prstom u svoje čitaoce s pitanjem da li svi zajedno uopšte znamo šta radimo.