Dubina – novi roman Arnea Dala u prodaji na Sajmu knjiga


Stigao je treći roman iz serijala Berger & Blum švedskog autora Arnea Dala, Dubina, koji nam donosi nastavak priče o bivšem detektivu Samu Bergeru i agentkinji Službe bezbednosti Moli Blum.

Sam Berger osumnjičen je za ubistvo koje nije počinio, a njegova partnerka Moli Blum nalazi se u komi. Za to vreme Stokholmu preti teroristički napad, a traženi ubica, koji je uz to oteo i jednu devojku, mogao bi da ostane na slobodi. Uz pomoć jednog od načelnika Službe bezbednosti, Berger beži u Stokholmski arhipelag i tamo čeka dalje instrukcije. Ali da li je Sam Berger rešenje ili samo deo problema?

Dubina je mračan i uzbudljiv triler koji potvrđuje Dalovo majstorstvo u vladanju žanrom i podseća čitaoce na to zbog čega se ovaj autor ubraja u najbolje skandinavske pisce kriminalističke proze.

***

„Arne Dal pruža čitaocima zagonetke koje su psihološki sofisticirane, pune beskrajnih obrta i neverovatno napete.” – Neue Westfälische (Nemačka)

Dubina je fenomenalna. /…/ Skočite i zaronite duboko u tamu i plivajte uz zahtevno, opasno, zabavno, nepredvidljivo i izuzetno iskustvo – pod elegantnim vođstvom jednog od najvećih majstora krimi-žanra.” – Vildmedkrimi (Danska)

„Treći deo serijala Berger & Blum je za fanove krimi-žanra jednako fascinantan kao prva dva. Arne Dal pripoveda na tako napet način da jednostavno ne želite da ostavite knjigu.” – Ruhr Nachrichten (Nemačka)

„Arne Dal je majstor u tome da zbuni čitaoca, a njegov zamršeni i dobro osmišljeni zaplet priči neprestano daje novi obrt. ” – Litteratursiden (Danska)

„Ne postoji trenutno niko u nordijskoj kriminalističkoj prozi ko je bolji od Arnea Dala.” – Jyllands-Posten (Danska)

***

O autoru: Arne Dal (Arne Dahl, 1963) jedan je od najznačajnijih skandinavskih pisaca trilera i krimi-romana. Dobitnik brojnih nagrada, književni kritičar i urednik, Dal je autor bestseler serijala Intercrime i Opcop. Njegove knjige prodate su u više od 4 miliona primeraka i prevedene na 33 jezika. Za svoj rad nagrađen je najvećim priznanjima za kriminalistički roman u Nemačkoj, Danskoj i Švedskoj. Godine 2016. objavio je prvi roman iz književnog serijala o detektivima Samu Bergeru i Moli Blum. Knjige iz ovog serijala našle su se u vrhu lista najprodavanijih u Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Norveškoj i Nemačkoj.