Laguna, Hala 1, 12.00: dr Svetlana Zdravković, Bob Živković, „Seks – Kako da prevaziđeš samu sebe“, „Seks – Kako da prevaziđeš samog sebe“

Laguna, Hala 1, 13.00: Marko Aleksić, „Marko Kraljević, čovek koji je postao legenda“

Laguna, Hala 1, 14.00: Luka Mičeta, „Stefan Prvovenčani“

Laguna, Hala 1, 15.00: General Blagoje Grahovac, „Glasovi iz gluve sobe“

Laguna, Hala 1, 16.00: Branko Rosić, „A tako je dobro počelo “

Laguna, Hala 1, 17.00: Filip David, „Kuća sećanja i zaborava“

Laguna, Hala 1, 18.00: Svetislav Basara, Miljenko Jergović, „Drugi krug“

Laguna, Hala 1, 19.00: dr Nele Karajlić, „Fajront u Sarajevu“

Dr Svetlana Zdravković autorka je knjiga „Seks – Kako da prevaziđeš samu sebe“ i „Seks – Kako da prevaziđeš samog sebe“ koje je ilustrovao Bob Živković. Oni će biti gosti Laguninog štanda od 12 sati. Knjige dr Svetlane Zdravković su vodiči za seksualno sazrevanje iz kojih možete saznati nešto novo o seksu i seksualnosti. Ono što ih posebno izdvaja jeste to što na kreativan način kombinuju stručno obrađeni tekst sa humorom uobličenim u crtežu.

U 13 sati gostovaće Marko Aleksić koji će potpisivati stručno i popularnim jezikom pisano delo „Marko Kraljević, čovek koji je postao legenda“. Ovo je priča o Marku Kraljeviću, najslavnijem srpskom junaku. Knjiga koja prati ceo njegov život i prvi put pruža sve trenutno dostupne istorijske podatke o njemu i dobu u kojem je živeo. Marko Aleksić je ovom knjigom pokušao da odgonetne zašto je baš ovaj čovek postao najveći heroj naroda na ovim prostorima.

Luka Mičeta će od 14 sati potpisivati biografiju prvog srpskog kralja „Stefan Prvovenčani“. Stefan Prvovenčani bio je vladar britkog uma, smele odlučnosti, kojem su ciljevi visoki, planovi promišljeni… Koliko je Sveti Sava nepokolebljivo dominantan u duhovnoj sferi toliko je Stefan dominantan u surovoj realnosti srednjovekovne politike. Ovo je treća knjiga o Nemanjićima Luke Mičete. Napisao je i biografije Stefana Nemanje i Stefana Dečanskog, i pokušao da predstavi kakvim su sve kulturnim delima Nemanjići zadužili Srbe, ali i svetsku kulturu.

Od 15 sati svoju knjigu „Glasovi iz gluve sobe“ potpisivaće general Blagoje Grahovac. Jugoslovenski sukob kroz durbin jednog nepodmitljivog generala! Uzbudljivo i dramatično svedočanstvo neposrednog učesnika u političkom i vojnom metežu 90-ih godina XX veka. Ova knjiga ulazi u one zone koje klasična istoriografija teško može dosegnuti. Zato je bilo važno demistifikovati „gluvu sobu“ o kojoj Grahovac piše.

„A tako je dobro počelo“ je priča o savremenom muškarcu, triler i gotovo putopisni roman čija se radnja dešava u Americi i Evropi (Njujork, London, Brisel, Kopenhagen, Beograd) ali i ljubavna priča. Branko Rosić je poznati publicista i kolumnista, a ovo je njegov prvi samostalni roman. Njegov prikaz savremenog muškarca privući će žensku čitalačku publiku, a forma romana, putovanja i priča o Čelsiju svakako svakog muškarca. Branko Rosić potpisuje svoju knjigu od 16 sati.

Filip David je dobitnik brojnih nagrada: Nagrada Mladosti, nagrada „Milan Rakić“, BIGZ-ova i Prosvetina nagrada za roman godine, Andrićeva nagrada. Knjige su mu prevođene na više jezika, a pripovetke se nalaze u dvadesetak antologija. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstavlja se romanom „Kuća sećanja i zaborava“ koji je ovenčan NIN-ovom nagradom. U „Kući sećanja i zaborava“ Albert će videti scene stradanja svojih roditelja i Elijahovog nestanka. U sledećoj prostoriji ove čudesne kuće moći će da izbriše sopstveno pamćenje. Hoće li iskoristiti šansu da promeni svoj identitet u skladu sa rečima svog prijatelja „pamćenje je strašnije od svakog zaborava“ ili će odlučiti da ostane to što jeste, bez obzira na bol koji ga razdire?

Filip David roman „Kuća sećanja i zaborava“ potpisuje od 17 sati.

Nakon knjige „Tušta i tma“ Miljenko Jergović i Svetislav Basara nastavljaju sa „ogovaranjem ovog palog sveta“ u knjizi „Drugi krug“ koju će na Laguninom štandu potpisivati od 18 sati. Duhovita knjiga dvojice izvanrednih pisaca je britka i nemilosrdna dijagnoza karaktera dve komšijske zemlje koja ne povlađuje nikom.

Dr Nele Karajlić je jedan od najdragocenijih insajdera još neispričane priče o Jugoslaviji, koja je cela igrala rokenrol, čak i u nedelji kad je otišô Hase i kada je crkô Maršal i kada nam se ženio Vukota! Pred nama je neodoljivo ispričana priča o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sećanjima. Bestseler „Fajront u Sarajevu“ dr Nele Karajlić potpisuje od 19 sati.

Prijatelj Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Nescafé, Dr.Oetker, Tvojih 5 minuta, Henkel, ESI, Bioten, Diva, Coca-Cola, Maginus, Gigatron, Grand Motors, Bambi, Pino Toys, Grand Casino.

Na ovogodišnji Sajam knjiga pisci Lagune će stizati ekskluzivnim vozilom Grand Motorsa, modelom Ford Kuga.

Comments

comments

Related Posts