Čuveni pisac odgajan kao devojčica


Jedan od najvećih mačo muškaraca u istoriji čovečanstva u stvari je odrastao kao devojčica.

Ernest Hemingvej je zasigurno muškarac, i to kakav, ali njegova majka Grejs izgleda je imala čudnu tendenciju da njega i njegovu stariju sestru odgaja kao sestre bliznakinje. Barem tako pokazuju skoro objavljene fotografije iz detinjstva čuvenog pisca.

650103_ernest08-foto-jfk-library_ff

Ideja da je autor čuvenih knjiga “Starac i more” i “Sunce se ponovo rađa” odgajan kao žensko već je bila pomenuta u javnosti. Tačnije, njegova sestra “bliznakinja” Marselin jedom je otkrila ovo u prepričavanjima svog odrastanja.

Ipak, njegova druga sestra Sani oduvek je to poricala.

Međutim, sada su se pojavile fotografije koje izgleda potrkepljuju Marselinu priču.

650101_ernest06-foto-jfk-library_f

Ove fotografije, koje se mogu videti na sajtu JFK biblioteke, prikazuju Hemingveja poznatog kao “Papa” u raznoj ženskoj odeći koja je u skladu sa odevanjem njegove starije sestre.

Marselin je u svojim memoarima tvrdila da je njihova majka žarko želela blizance, ali je umesto toga dobila nju i njenog brata Ernesta u razmaku od 18 meseci.

650099_ernest04-foto-jfk-library_f

 

Ipak, Grejs je Marselin i Ernersta odlučila da odgaja kao blizance, a deblji kraj izvukao je slavni pisac koji je postao “žensko”.

Pored odeće, majka je svojoj deci pravila i vrlo slične frizure.

650097_ernest02-foto-jfk-library_f

Brat i sestra su navodno spavali i u kolevkama za blizance i igrali se istim igračkama, a Grejs je namerno odložila polazak svoje ćerke u školu za godinu dana kako bi ona i brat mogli da je pohađaju u isto vreme, prenosi “Los Anđeles tajms”.

Sve ovo se navodno dešavalo dok Ernest nije napunio pet godina.

650098_ernest03-foto-jfk-library_f

 

Pojedini istoričari kažu da to nije bila “velika stvar” – na početku veka, dečake su često oblačili kao devojčice zbog velike popularnosti knjige “Little Lord Fauntelroy”.

PROČITAJTE I OVO:  Velika sajamska misterija

 

Pa ipak, Hemingvejev biograf Kenet Šujler Lin kaže da je Grejsina sklonost da decu različitog uzratsa i pola odgaja kao blizance bila nenormalna.

 

Književni stručnjaci kažu da je Hemingvejeva muškost i razvijensot muskulature verovatno proizašla iz pobune protiv majke i njenih čudnih sklonosti.

650096_ernest01-foto-jfk-library_ff

 

 

Ne iznenađuje i što je pisac imao zategnute odnose sa majkom, a jednom je navodno pretio i da će je ostaviti bez novca ukoliko bude otkrivala tajne iz detinjstva.

 

Nobelovac je bio ratni dopisnik i fanatik borbi s bikovima koji se ženio četiri puta.

650100_ernest05-foto-jfk-library_ff

 

Njegovo treće dete Gregori je navodno bilo transseksualac što je očigledno razjarilo slavnog pisca koji je u 61. godini počinio samoubistvo.

Izvor: Blic