Svet bez kraja: Dostignuća, zablude i pošasti srednjeg veka


Izdavačka kuća Evro Book objavila još jedno veoma važno izdanje – roman Svet bez kraja Kena Foleta iz 2007. godine, koji nastavlja priču započetu u čuvenom romanu Stubovi zemlje koje je autor objavio 1989.

Ovaj serijal, koji je postavio Foleta za jednog od vodećih savremenih pisaca istorijskih romana, doživeo je veliku popularnost među čitaocima i ekranizovan je kroz istoimene televizijske serije u produkciji britanskog Kanala 4.

O knjizi: Katedrala i njen prior ponovo su u središtu zbivanja, u mreži ljubavi i mržnje, ponosa i pohlepe, ambicije i osvete. Zidarski esnaf, koji smo u Stubovima zemlje ostavili u povoju, prerastao je u uticajno udruženje, koje za glavnog graditelja urušene crkve predlaže Mertina, a prior Godvin odlučuje da mu ukaže poverenje. Mladi zidar i arhitekta prolazi kroz teška iskušenja: lokalni moćnik zatvorio je kamenolom, a prior nije zadovoljan tempom i troškovima obrade katedrale. Povrh svega, Keris, nezavisna i samouverena žena u koju je Mertin zaljubljen, ne želi da se uda za njega, iako ga voli.

O autoru: Ken Folet je rođen 1949. godine u Kardifu, u Velsu. Objavio je preko trideset knjiga, a naklonost publike stekao je pre svega zahvaljujući istorijskim romanima. Uverljivim i živopisnim pričama o usponima i padovima porodica s dna ali i s vrha društvene lestvice, u kojima su porodične sage raskošan okvir za značajne istorijske događaje.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Hronika nastranosti"