Brus Vejn odlazi u penziju, vreme je za novog Betmena


DC Comics će uskoro predstaviti novog lika dostojnog maske Betmena, koji će se boriti protiv kriminala u Gotamu. Došlo je vreme da Brus Vejn, koji je od svog prvog pojavljivanja 1939. godine nosio kostim Mračnog viteza, ode u zasluženu penziju.

Iz DC-a najavljuju da će potpuno novi lik postati Betmen i da više neće imati plašt. Umesto toga, imaće oklop u manga stilu sa još jednim tanjim odelom koje će nositi ispod. Scenarista Skot Snajder i crtač Greg Kapulo još uvek nisu precizirali o kom liku je reč.

”Lik koji će preuzeti ulogu Mračnog viteza nikada tako nešto nije mogao da očekuje. To se dešava iznenada i on shvata da je on jedini sposoban za tu ulogu”, izjavio je Snajder.

Brus Vejn će ”raskrstiti” sa Betmenom u borbi sa svojim dugogodišnjim neprijateljem Džokerom u epizodi pod nazivom ”Endgame”. Ali, kako ovo nije prvi put da se Vejn oprašta od svog alter ega, iz DC-a poručuju da su njemu vrata uvek otvorena za povratak na ulice Gotama.

”Možda neće nositi masku na početku, ali kako se priča bude razvijala, njegova uloga će biti sve veća”, rekao je Snajder.

Ovo je samo još jedna u nizu velikih promena koje se ovih dana odvijaju u svetu superheroja. Podsetimo se da je u Marvelu Tor sada žena, a Spajdermen latino-amerikanac, dok DC radi na novim pričama o počecima Supermena i Wonder Woman.

Izvor: Happy Novi Sad


PROČITAJTE I OVO:  Trnoviti put superheroja - Spajdermena