Betmenov penis prvi put prikazan u stripu


Izdavačka kuća DC Comics je povukla stranicu novog stripa na kojoj se, prvi put u istoriji, vide Betmenove genitalije.

U pitanju je epizoda Batman: Damned iz novog „eksperimentalnog i provokativnog“ serijala u kome Betmen i Džon Konstantin udružuju snage i umove kako bi uhvatili serijskog ubicu koji hara Gotamom. U ovoj golišavoj sceni Betmen je morao da skine superherojsku radnu uniformu kako bi na kompjuteru skenirao svoje telo. Genitalije su bile vidljive u štampanom izdanju, ali su u elektronskom bile zamračene.

Nedugo nakon ovoga izdato je saopštenje kako Betmenove genitaije neće više biti prikazane u narednim epizodama. Iz izvora bliskih DC Comicsu mediji su saznali da će Betmenove genitalije biti uklonjene iz narednih izdanja stripa.

U prodaji postoji još oko 115.000 necenzurisanih verzija stripa i ljubitelji Betmena (i njegovih genitalija) se svi silama bore da dođu do jednog od tih primeraka.

Betmenov penis nije prvi koji je prikazan u stripu, ali je, kao neka vrsta uspostavljan balansa u odnosu na sva ona razgolićena ženska tela koja su decenijama izazovno prikazivana po raznoraznim stripovima, dočekan sa odobravanjem.

„Pravo je osveženje videti fokus na muškoj golotinji jer su ženska tela previše bila eksploatisana u industriji stripa“, napisala je u autorskom tekstu Čelzi Stajner.

Neki drugi autori ne idu baš tako daleko.

Strip urednica Suzana Polo smatra da smo samo „videli uprošćenu, konturu siluete Betmenovog penisa“ i da ona lično očekuje više.

„Ne kažem da su Nadzirači klasik zato što se u tom stripu vidi penis Doktora Menhetna, već samo primećujem da smo još 1986. godine imali jasno nacrtan penis u DC stripu“, dodaje Suzana Polo. „Ako se Betmenov penis bude pojavljivao u daljoj priči onda bi trebalo da bude istaknutiji, kako umetnički tako i u priči.“

PROČITAJTE I OVO:  Spajdermen bira život na selu

Izvor: Guardian