Betmen: Ubistveni vic dobija prvi trejler


Kultna grafička novela Alana Mura i Brajana Bolanda – Betmen: Ubistveni vic je konačno dobila svoju animiranu adaptaciju i to sa velikim brojem glumaca koji su davali glasove u klasičnoj Betmenovoj animiranoj seriji. Kompanija Warner Bros je izbacila prvi trejler koji obiluje brojnim vizuelnim referencama na originalni strip.

U Ubistvenom vicu se otkriva moguća priča o poreklu Džokera, ali kako je on sam pripoveda, nije siguran koliko može da veruje sopstvenim sećanjima. Njegova večita borba protiv Betmena će Mračnog viteza ovoga puta pogoditi tamo gde ga najviše boli – napadom na ljude do kojih mu je stalo. Barbara i Džim Gordon proći će kroz psiho-fizičku torturu koja do sada nije zadesila nijednog građanina Gotama.

Iako je trejler ispunjen brojnim ikoničnim trenucima iz stripa, dobili smo uvid i u prošlost Barbare Gordon i njene uloge Batgirl. Kako je ovo mali otklon u odnosu na strip, možda u filmu vidimo i njenu transformaciju u Orakl.

Producent filma je legenda animacije Brus Tim, dok režiju potpisuje Sem Liu. Kevin Konroj će se vratiti kao Betmen, maestralni Mark Hemil kao Džoker, dok će Džimu Gordinu glas dati Rej Vajz, a Barbari Tara Strong. Film će premijerno biti prikazan jula meseca na Komikonu u San Dijegu.

Izvor: Happy Novi Sad


PROČITAJTE I OVO:  Panel Kraj kulture, kultura kraja na 4. Beogradskom festivalu evropske književnosti