“Žuta kornjača” u biblioteci “Žarko Zrenjanin”


U Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” u sredu, 8. aprila sa početkom u 19h zrenjaninskoj publici predstaviće se mlada nezavisna izdavačka kuća „Žuta Kornjača“ iz Podgorice.

Osnivač „Žute Kornjače“ Dušan Đurović (pesnik i muzičar) i tehnički urednik Filip Ferdinandi (student medicine) razgovaraće o nezavisnom izdavaštvu, svojim izdanjima i ciljevima, životu, univerzumu i svemu ostalom. „Žuta Kornjača“ postoji godinu dana, i iza sebe ima 3 naslova: zbirku pesama “Plagijat” Dušana Đurovića, zbirku kratkih priča “Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima” Ilije Đurovića, i zbirku drama “Grci” pesnika i dramskog pisca Ljubomira Đurkovića.

Nakon razgovora, u drugom delu programa Dušan Đurović predstaviće svoj solo muzički projekat. “Funny badlands” može se opisati kao neo-bluz i alternativni pop, od melodičnih pesama na akustičnoj gitari do tvrđeg zvuka koji se oslanja na klasični bluz, a u njegovom izrazu se mogu prepoznati uticaji muzičara kao što su John Frusciante, Nick Cave, Jack White, Mugison i The Black Keys.


PROČITAJTE I OVO:  Utorak na štandu Lagune