Upoznali smo Dudu Alapaču


U Mikser hausu u četvrtak, 25. avgusta predstavljena je knjiga „Dnevnik čuda Dude Alapače“ Daniele Bakić.

Duda Alapača je naziv kolumne koja izlazi više od jedne decenije u časopisu Lepota i zdravlje, i jedna je od najčitanijih i najomiljenijih rubrika u čitavom regionu. Laguna je nedavno objavila Dudine priče u knjizi „Dnevnika čuda Dude Alapače“.

O knjizi su, pored autorke, govorile Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica časopisa Lepota i zdravlje, i Una Senić, voditeljka Jutarnjeg programa na Play radiju i Pole Dance Fitnes instruktorka.

Junakinja knjige Duda je savremena žena koja se podjednako dobro snalazi u ulozi poslovne žene, majke, ćerke, supruge i prijateljice.

Kako je sve počelo i ko je stvorio Dudu Alapaču pitanje je koje se neizostavno postavlja i zanima sve Dudine verne pratioce. Daniela je razmislila trenutak-dva, a kako su godine pisanja za njom, objasnila je da je krivac za čitavu priču Lidija Ćulibrk, urednica magazina Lepota i zdravlje. „Stigao mi je mejl u kome je pisalo da bi bilo lepo da započnemo pisanje neke kolumne koja će govoriti o savremenoj ženi sa svim njenim vrlinama, manama, problemima i sitnicama sa kojima se susreće svaka od nas“, rekla je Daniela Bakić.

Lidija Ćulibrk je podsetila da je ovakva „dugovečnost“ Dude Alapače veoma retka u savremenom srpskom novinarstvu i izrazila nadu da će njihova saradnja potrajati, jer prema njenom saznanju, mnoge čitateljke se identifikuju sa Dudom. „Mi živimo s Dudom, znamo sve njene probleme, trenutke sreće i tuge, kako vaspitava svoje dete i kakva je u odnosu sa svojim mužem. To je definitivno svaka od nas“, istakla je, između ostalog, urednica magazina Lepota i zdravlje i zahvalila Danieli na dugogodišnjoj saradnji.

Za Unu Senić najveća vrednost ove knjige je u tome da su priče duhovite, simpatične i da sve žene mogu da se identifikuju sa Dudom i njenim prijateljicama. Nju fascinira da je Duda ostala u duši dete koje se hrabro bori sa izazovima savremenog sveta.

PROČITAJTE I OVO:  Nova knjiga iz edicije "Šta sve Ana zna..."

Daniela je priznala da je lik Dude samo delimično sličan njoj, ali da se i ona bori za iste vrednosti.

Promociju su posebnom učinili i kolači koje je lično spremila Daniela Bakić i tako u praksi potvrdila da je zaista sjajna domaćica kao i junakinja njene knjige „Dnevnik čuda Dude Alapače“.

Promocija knjige bila je „začinjena“ i predstavljanjem septembarskog broja magazina Lepota i zdravlje, a sve to uz osveženje sa porukom ljubavi za koje se pobrinula Jana.