Foto: Freepik

Supruga američkog predsednika napisala knjigu za decu o mački iz Bele kuće


Prva dama napisala je knjigu o mački iz Bele kuće.

Foto: Freepik

Prva dama Džil Bajden planira da objavi knjigu Vilou, mačka iz Bele kuće (Willow the White House Cat) o njenoj mački Vilou.

Iz izdavačke kuće Simon i Šuster (Simon & Schuster) saopštili su da će ova knjiga biti priča o tome kako je Vilou stigla u Belu kuću.

Ova mačka je bukvalno uskočila u život bračnog para Bajden. Naime, tokom predsedničke kampanje Džozefa Bajdena, za vreme jednog govora njegove supruge na skupu u Pensilvaniji, Vilou se jednostavno pojavio na bini. Džil Bajden je bila očarana i usvojila je mačku kojoj je dala ime po svom rodnom gradu.

„Dočekali su Vilou sa ljubavlju i pažnjom“, ispričala je Prva dama. „Baš kao što su dočekali i mene, kao i sve predsedničke porodice i sve ljude koji su kročili u ovaj dom.“

Osim mačka, Bajdenovi su u Belu kuću došli sa još nekoliko nemačkih ovčara. Međutim, jedan je uginuo, a dva psa su morala da budu udaljena nakon što su napali pripadnike obezbeđenja, kao i osoblje Bele kuće.

Tako je na kraju Vilou ostao jedini ljubimac predsedničkog para.

Inače, ovo nije prvi put ni da predsednička porodica ima kućnog ljubimca u Beloj kući, kao ni da o njima bude napisana knjiga.

Tako je Hilari Klinton, supruga predsednika Bila Klintona, napisala knjigu Dear Socks, Dear Buddy o psima Soksu i Badiju, dok je Barbara Buš napisala knjigu Millie’s Book: As Dictated to Barbara Bush u kojoj je, iz ugla psa, opisala život u Beloj kući tokom mandata njenog supruga Džorža Buša.

Džil Bajden je do sada već napisala nekoliko knjiga za decu i memoare, a prihod od nove knjige biće namenjen dobrotvornim organizacijama koje se brinu za vojne pse.

Izvor: Bookvar/voanews.com/M.A.