“Stripolis” u najboljem izdanju


Festival stripa “Stripolis” okupiće narednih dana u Zrenjaninu strip crtače i ljubitelje stripova, na jedinstvenoj gradskoj manifestaciji koja svake godine povodom festivala izdaje svoj istoimeni časopis, najavljeno je na konferenciji za medije.

Tradicija se nastavlja, potvrđuje idejni tvorac festivala, akademski slikar Branko Đukić, koji je i ovoga puta insistirao na likovnosti izdanja. Festival se održava u Kulturnom centru od 21. do 23. septembra, a svečano otvaranje je sutra u 19 časova.

– U tri festivalska dana promovisaćemo strip crtače, pred posetiocima će autori uživo raditi, što uvek privlači srednjoškolce i čime se ponosimo. Pripremili smo niz radionica, izložbe i tribine. Promovisaćemo najnoviji, deveti broj časopisa autorskog i internacionalnog stripa “Stripolis” za koji nam autori daruju svoje radove, a gde smo insistirali na likovnosti. Mislim da nas očekuje najbolje izdanje festivala do sada, navodi Đukić.

Gosti osmog festivala stripa u Zrenjaninu biće Aleksa Gajić, strip crtač i autor animiranih filmova iz Beograda, Mileta Prošić, animator, gejm dizajner i strip crtač iz Novog Sada i Željko Pahek, strip crtač i ilustrator iz Beograda. Prema najavi organizatora prvog dana festivala posetioce očekuje spektakl – kostimirani strip junaci – za šta su zaduženi mališani zrenjaninske Predškolske ustanove, a svoje umeće prikazaće i zrenjaninski autor Stevan Subić.

Izvor: Danas


PROČITAJTE I OVO:  Najznačajniji strip događaj u regionu - Konferencija “Remix Comix - Strip, nasleđe i savremena umetnost”