Od ove srede u knjižarama možete pronaći knjigu “Ko seje vetar” Mihaela Lidersa.

Mihael Liders, autor knjige „Ko seje vetar“, dugo godina je proveo na Bliskom istoku kao dopisnik hamburškog časopisa Cajt. U ovoj knjizi Liders se bavi istorijsko-političkom analizom Bliskog istoka i opisuje vojne i političke intervencije na tom tlu tokom prethodnih sto godina. „Ko seje vetar“ je neka vrsta obračuna sa politikom Zapada i uverljivo pokazuje koliko je u ovom regionu sve povezano jedno sa drugim i kako Zapad uvek iznova sam sebi stvara neprijatelje.

Ne možemo razumeti odnos Irana prema Zapadu ako ne uzmemo u obzir činjenicu da su CIA i MI6 1953. godine organizovali rušenje demokratski izabaranog premijera Irana Mohameda Mosadika. Ne možemo razumeti ni uspeh Islamske države ako ne sagledamo istorijske događaje koji su prethodili: rat protiv Iraka i političke poteze Zapada prema Asadu u Siriji. Orijentalista Mihael Liders opisuje političke i vojne intervencije zapadnih zemalja na Bliskom i Srednjem istoku počev od doba kolonijalizma i objašnjava pozadinu današnje političke situacije.

Ko seje vetar, žanje oluju! Lidersov bestseler je za kratko vreme u Nemačkoj doživeo 17 izdanja.

Knjiga „Ko seje vetar“ Mihaela Lidersa će pomoći svakom ko želi da shvati konflikte današnjice, ko želi da sazna šta se događa na Bliskom istoku, kako su SAD uticale na nastanak talibana i Islamske države, atomski konflikt sa Iranom ili rat u Siriji.

Comments

comments

Related Posts